Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Apple AirTag, cinayete sebebiyet verdi

Apple AirTag, cinayete sebebiyet verdi

haber haber -
14 0

Apple, AirTag aksesuarının tanıtımında istenmeyen takip işlemlerinde kullanılamayacağını açıklamıştı. Apple AirTag aksesuarı, sevgilisini aldattığından şüphelenen bir kadının cinayet işlemesine sebep oldu. ABD’de yaşanan olay, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

3 Haziran sabahı Gaylyn Morris adlı kadın, sevgilisinin onu aldattığını düşündüğü için cinayet işledi. Indianapolis’teki bir bara giderek patronlarıyla konuşan Morris, erkek arkadaşını Apple AirTag ile takip ettiğini itiraf etti.

Tutuklanarak cezaevine gönderilen Morris, cinayet suçuyla yargılanacak. The Post tarafından yapılan incelemede, Apple AirTag’in güvenlik özelliklerinin Android cihazlarda çalışmadığı ortaya çıktı.

Android cihaz kullananlar için AirTag aksesuarının güvenli olmadığını belirten analistler, Apple’ın bu konuda çalışma yapması gerektiğinin altını çizdi. Apple AirTag, özellikle ABD’de suçlu yakalama konusunda sıkça kullanılıyor.

Apple kullanıcıları, değerli eşyalarının bulunduğu çanta ve bavullara AirTag koyarak kaybolma riskini en aza indiriyor. Bazı kullanıcılar ise yasa dışı takip işlemi gerçekleştirmek için AirTag aksesuarından yardım alıyor.

Hırsız yakalama konusunda ünlenen Apple AirTag, izinsiz takip gibi işlemlerde de kullanılıyor. Bazı kullanıcılar, Apple’ın AirTag güvenliği konusunda yeteri kadar önlem almadığını belirtiyor. Özellikle Android kullanıcılarının yaşadıkları sorunlar, şirketin AirTag yazılımını tekrar gözden geçirmesi gerektiğini gösteriyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir