Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Aronya Fidanı Fiyatları

Aronya Fidanı Fiyatları

haber haber -
6 0

Aronya Fidanı Fiyatları

Aronya aslında yüzyıllardan bu yana kullanır ve tercih edilir. Tarımı çok yapılır. Özellikle Amerika’ da çok uzun bir süredir tıbbi ilaç yapımında kullanılmıştır. Birçok ismi vardır.

Ülkemizde genel olarak yaban mersini denilir. İnsanlara güç ve sağlık verir. Bu yüzden güç meyvesi ismini de almıştır.

İnsan sağlığı için, bir şifa niyetindedir. Anavatanı Kuzey Amerika’ dır. Antioksidan içerdiği için, hücre yenileyici özelliğe sahiptir.

Yoğun olarak şifa içerdiği için, tüm dünyada ilgi çeken bir meyve haline gelmiştir. Tarımı ve tüketimi çok fazla yapılır.

Özellikle kanserle mücadele konusunda başarılı sonuçlar verir. Yine enfeksiyon ve grip gibi hastalık dönemlerinde tüketilirse, çabuk iyileştirme özelliği bulunur. İçinde sadece D ile B12 vitamini bulunmaz.

Bunun haricinde hepsini bulabilirsiniz. Ayrıca, Aronya fidanı dikimi çok fazladır.

Aronya Fidanı Avantajları

Genel olarak bakıldığında Aronya fidanı, diğer fidan türlerine göre, çok daha avantaj sağlar. Bunlardan bazıları şunlardır;

  • En verimsiz topraklarda dâhi yetişmesi kolaydır.
  • Ekstra bir bakım istemez. Sadece budama, gübreleme ve sulamak yeterli olacaktır.
  • Her türlü iklime karşı dayanıklıdır. Soğuk havalardan etkilenmez.
  • Birçok bitki türüne göre çok daha çabuk çiçeklenir ve meyve verir.
  • İnsan sağlığı açısından çok yararlıdır.

Aronya Fidanı Nasıl Sulanır?

Genel kapsamda Aronya fidanı yüzlek bir köke sahiptir. Bundan dolayı toprağa işlemesi de yüzeysel olarak yapılır. İlk bahar döneminde ekimi uygundur.

Dikim yapılırken, arazı temiz olmalıdır. Çevresinde taş, yabani ot gibi olumsuz etkileyecek şeylerin olmaması gerekir. Bu bitkinin çok fazla bir su talebi olmaz. Yağış almayı sever.

Bitkinin gelişimi için, önemlidir. Özellikle büyüme ve yetişme döneminde biraz yağış alması, olumlu sonuç verir. Bahçeye Ekim yapıldıysa, damla veya yağmurlama sulama çok daha iyi olacaktır.

Yetişmesi bulunduğu ortam ve konuma göre de değişiklik gösterir. Hasat yapıldıktan sonra, eğer çok fazla bir kuruma meydana gelmez ise sulama pek önerilen bir durum değildir.

Aronya fidanı çok fazla çeşite ve özelliklere sahiptir. Bu yüzden fiyatları da değişiklik gösterir. https://klonfidan.com.tr/ adresinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

 

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir