Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. eğitim
  4. »
  5. Azerbaycan Tıp Üniversitesi Kabul Koşulları

Azerbaycan Tıp Üniversitesi Kabul Koşulları

haber haber -
6 0

Azerbaycan Tıp Üniversitesi Kabul Koşulları

Azerbaycan Tıp Üniversitesi 1930 yılında kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Azerbaycan’ın Bakü şehrinde bulunmaktadır. Üniversite, öğrencilere lisans ve lisansüstü dereceler sunmaktadır.

Üniversiteye kabul şartları aşağıdaki gibidir:

– Öğrencilerin en az 17 yaşında ve 21 yaşından büyük olmaması gerekmektedir.

– Öğrencilerin başka bir ülkeden lise diploması veya eşdeğeri olması gerekir.

– Öğrencilerin önceki eğitimlerinden 4 üzerinden 3 genel not ortalamasına sahip olmaları gerekir.

– Öğrencilerin sabıka kaydı bulunmamalıdır.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi’nde Eğitim

Azerbaycan Tıp Üniversitesi fiyat olarak uygun ve Azerbaycan’ın en prestijli üniversitelerinden biridir. Ülkeye yirmi yılı aşkın süredir hizmet veren bir devlet üniversitesidir.

Üniversite, diş hekimliği, veterinerlik, eczacılık, hemşirelik ve diğerleri gibi tıbbın çeşitli alanlarında lisans, yüksek lisans ve doktora programları sunmaktadır.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi Kabul Prosedürleri

Azerbaycan Tıp Üniversitesi’nin iki aşamalı bir kabul süreci vardır. Birinci seviye, öğrencilerin belgelerini yükledikleri ve başvuru ücreti ödedikleri çevrimiçi başvurudur. Yüklenen belgelere dayanarak, üniversite adayları bir sınav için kısa listeye alacaktır.

Öğrenciler ayrıca, lise veya kolejlerinden programa akademik olarak uygun olduklarını doğrulayan bir belge sunarak Azerbaycan Tıp Üniversitesinde bir derece programına başvurabilirler. Üniversite daha sonra belgeleri inceleyecek ve bunlara göre karar verecektir.

Bundan sonra öğrenciler, uygunluklarını doğrulamak ve kabul sürecini tamamlamak için üniversitenin temsilcilerinden veya öğretim üyelerinden biriyle görüşmeye davet edilecektir.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi: Kurum ve Programları Hakkında Gerçekler

Azerbaycan Tıp Üniversitesi, Azerbaycan’ın Bakü şehrinde bulunan bir devlet üniversitesidir. 2010 yılında kurulmuştur ve tıpta lisans ve lisansüstü dersler vermektedir. Üniversite, yüksek öğretim ve araştırma standartlarının yanı sıra mezunlarının kalitesiyle de uluslararası bir üne sahiptir.

Üniversite, klinik tıp, diş hekimliği, eczacılık, hemşirelik ve ebelik, fizyoterapi ve rehabilitasyon bilimleri dahil olmak üzere tıp alanında çok çeşitli lisans ve lisansüstü programlar sunmaktadır. Ayrıca öğrencileri Azerbaycan Tabipler Birliği veya diğer tıbbi düzenleyici makamlara profesyonel kayıt için hazırlamak için bir dizi program sunmaktadır. Bunlar şunları içerir:

-Doktor (MD) Kursu

-Tıp Doktoru (MD) Kursu

-Cerrah (MS) Kursu

-Kulak Burun Boğaz (MS) Kursu

-Jinekolog/Doğum Uzmanı (MS) Kursu

-Anestezist/Reanimatolog (MS) Kursu –

Yurtdışında Tıp Eğitimi

Yurtdışında Tıp Eğitimi İçin Eksiksiz Kılavuz, tıp fakültesi için yurtdışında okumayı düşünenler için bir kaynaktır. Bu kılavuz, gelecekteki kariyeriniz hakkında bilinçli bir karar vermeniz için size gerekli bilgileri sağlayacaktır.

Yurtdışında eğitim alıp almamaya karar verme sürecindeki ilk adım, bunu isteme nedenlerinizi belirlemektir. Yurtdışında okumak isteyebileceğiniz birçok neden vardır, bunlardan bazıları şunlardır:

-Farklı kültürleri deneyimleyerek sağlık ve tıp bilgilerini genişletmek

-Benzerlerinden daha eşsiz bir deneyim yaşamak

-Yurtdışında doktor olarak çalışarak kendi alanında daha profesyonel deneyim kazanmak

-Mesleki olarak daha çeşitli olacakları için eve döndüklerinde daha iyi iş olanaklarına sahip olmak

Daha fazla bilgi için eurostar yurtdışı eğitim danışmanlığı : istiklal Caddesi No: 49 (Mavi Han) Kat:5 Taksim / İstanbul telefon : 0212 709 8 709

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir