Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Azerbaycan Tıp Üniversitesi Sıralama

Azerbaycan Tıp Üniversitesi Sıralama

haber haber -
8 0

Azerbaycan Tıp Üniversitesi Sıralama

Azerbaycan Tıp Üniversitesi sıralama ile Azerbaycan’da üniversite eğitimi almaya düşünen öğrencilerin araştırdıkları konuların başında gelir. 4 senelik üniversite eğitimi alarak geleceğini şekillendirmek isteyen binlerce öğrenci yükseköğretim kurumları sınavı sürecini geride bırakarak şimdi iyi bir eğitim için almış oldukları puanlara göre üniversite ve benim tercihe gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Bu doğrultuda Azerbaycan Türk Üniversite sıralama hakkında detaylı araştırma yapmış olan öğrenciler Bakü Azerbaycan ilinde yer alan Azerbaycan Tıp Üniversitesi Tıp Fakültesi tıp bölümü bünyesinde eğitim görmeye karar veren adaylar bölümün taban ve tavan puanlarının beraberinde başarı sıralaması hakkında bilgi sahibi olmak istiyor.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi Tıp Bölümü Taban ve Tavan Puanları Başarı Sıralaması

Azerbaycan Tıp Üniversitesi yabancı tıp bölümü tıp fakültesi bünyesinde yer alan bir bölümdür. Üniversite Bakü Azerbaycan ilinde yer alır. Üniversitenin tıp bölümü kontenjanı 40 kişidir 2021 senesinde Tıp bölümüne 40 kişi yerleşmiştir. Azerbaycan Tıp Üniversitesi bölümü taban puanı 414,79025

  • Azerbaycan Tıp Üniversitesi Tıp Bölümü tavan puanı ise 428,32421
  • Azerbaycan Tıp Üniversitesi tıp bölümü başarı sıralaması ise 32.061

Azerbaycan Tıp Üniversitesi tıp bölümü ile alakalı olarak tercih yapmadan ve tercihinizi kesinleştirmeden önce öğrenci adaylarının ÖSYM ve YÖK Atlas tercih kılavuzunu kontrol ederek tercihlerini gerçekleştirmesi gerekiyor.

Bakü Azerbaycan Tıp Üniversitesi

Bakü Azerbaycan Tıp Üniversitesi 1919’da Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin kurduğu ve ülkenin ilk üniversitesi Bakü Devlet Üniversitesi’nde tıp fakültesi olarak kurulmuştur.

Bakü Azerbaycan Tıp Üniversitesi kampüs sistemi olmasa bile üniversitenin 6 eğitim birimi yer alır. Bunun beraberinde bazı eğitim birimleri de yer alır bunlar şu şekildedir.

  • Eğitim cerrahi Kliniği
  • Onkoloji Kliniği
  • Eğitim terapevtik Kliniği
  • Eğitim stomoloji Kliniği

Üniversitenin 805.000 kitabı barındıran kütüphanesi mevcuttur. Fakülteler ise Tıp diş hekimliği, eczacılık, harp hekimi, fizyoterapist ve tıbbi rehabilitasyon aile hekimliği yer alır. Üniversitede sadece Tıp diş hekimliği ve eczacılık bölümlerine yabancı öğrenci alımı vardır. Hazırlık için senelik 3.000 dolar ve diğer semtler için yıllık ise 4000 dolardır. Yurt imkânı bulunur ve aylık ücreti 1000 manattır.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir