Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Azerbaycan üniversite fiyatları

Azerbaycan üniversite fiyatları

haber haber -
8 0

Azerbaycan üniversite fiyatları

Azerbaycan üniversiteleri,  ortak dilleri, ortak gelenekleri ve seyahat kolaylığı (uçak ve otobüsle) nedeniyle genellikle Türk öğrenciler tarafından  tercih edilmektedir. Azerbaycan’da  farklı milletlerden çok sayıda uluslararası öğrenci eğitim görmektedir.

Azerbaycan üniversitelerinde eğitim dili Azerice, İngilizce ve Rusça dil seçenekleridir.

Azerbaycan’da 40 devlet üniversitesi bulunmaktadır ve bu üniversitelerin tamamı YÖK tarafından akredite edilmiştir. Azerbaycan üniversitelerinde yaklaşık 9.000 profesör ve 15.000’den fazla akademisyen çalışmaktadır.

Azerbaycan’da eğitim örgün eğitim, orta öğretim (bazı ilçelerde) ve açık öğretim şeklinde verilmektedir. Uzaktan eğitim programı yoktur.

Azerbaycan üniversitelerinde okumak için özel bir kabul şartı yoktur. Türk öğrenciler lise diplomaları ile başvurabilirler. Türkiye’de üniversite giriş sınavını geçen öğrencilerin ÖSYM belgelerini ibraz etmeleri gerekmektedir.

Azerbaycan’da tıp, eczacılık, diş hekimliği, hukuk ve mühendislik fakültelerinde verilen eğitimin kalitesi yüksektir.

Azerbaycan üniversitelerinden alınan Azerbaycan diplomalarının geçerliliği ve  denkliği öğrenciler tarafından sıklıkla talep edilmektedir. Bir Azerbaycan üniversitesine ÖSYM aracılığıyla kayıt yaptıran öğrencilerin mezun olduktan sonra  herhangi bir denklik sınavına girmelerine gerek yoktur. Bakü’deki 40 üniversite de ÖSYM rehberinde yer alıyor. Bu nedenle Türk öğrenciler seçimlerini öğretime göre yapabilirler. Öğrenciler yurt içi ve yurt dışı eğitim kurumlarına başvurularını açarlar.

Azerbaycan ile Türkiye arasındaki Yüksek Öğrenim Anlaşmasına göre, Azerbaycan devlet üniversitelerinin diplomaları Türkiye’de YÖK tarafından tanınmaktadır. Bu nedenle Azerbaycan üniversitelerinden mezun olduktan sonra alacağınız derecelerin denkliği söz konusu değildir.

Azerbaycan üniversite fiyatları birçok ülkeye göre daha ekonomik olduğu görülmektedir. Azerbaycan’da eğitim dili genellikle İngilizce ve Azerice’dir. Burada özel üniversitelerde Azerbaycan üniversitelerinin fiyatları düşük ve eğitim kalitesi yüksektir. Bakü Üniversitesi, Azerbaycan Devlet Üniversitesi, Azerbaycan Tıp Üniversitesi ve Azerbaycan Havacılık Üniversitesi, çok sayıda öğrencisi ile Azerbaycan’da en çok tercih edilen ve popüler üniversiteler arasındadır. Burada her bölümün akademik bir anlamı vardır. Her fakülte ve bölgenin kendi üniversitesi vardır ve o alana odaklanır. Bu, herkesin kendi işinde uzmanlaştığı ve çok iyi bir sistem olduğu anlamına gelir. Yurtdışındaki üniversitelere baktığımızda Azerbaycan üniversitelerinin fiyatlarının genel olarak çok cazip olduğunu görüyoruz.

Eurostar Yurtdışı Eğitim Katip Mustafa Çelebi Mahallesi İstiklal Caddesi No: 49/5 (Mavi Han) Taksim – Beyoğlu / İstanbul Tel: 0(212) 244 66 00

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir