Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Bir devrin sonu

Bir devrin sonu

haber haber -
11 0

Microsoft, bir Windows sürümünün daha yolun sonuna geldiğini açıkladı. Ortaya çıkan son raporlara göre Windows 8.1 için 2023’ten itibaren destek verilmeyecek. Windows 10 ve 11 ile birlikte oldukça fazla kullanıcı kaybı yaşayan Windows 8.1, önümüzdeki yıldan itibaren rafa kaldırılacak.

The Verge tarafından fark edilen yeni bir rapora göre Microsoft, Windows 8.1’in fişini çekmek için son hazırlıklarını yapmaya başladı. Yazılım devinin, önümüzdeki günlerde eski Windows kullanıcılarına bir uyarı bildirimi göstereceği belirtildi.

Windows 7’den sonra duyurulması ile büyük merak uyandırmayı başaran Windows 8 ailesi, aslında Microsoft’un en çok eleştiri alan sistemlerinden biri oldu. Windows 7’ye kıyasla çok daha karışık bir arayüze sahip olan Windows 8 ve 8.1, kısa sürede şirketin de radarından çıktı.

Windows 8 desteğinin 2016 yılında resmi olarak durdurulduğunu hatırlatmak gerekiyor. 2013 yılında tanıtılan Windows 8.1 ise sekizinci yaşına girmesiyle birlikte rafa kaldırılan bir diğer işletim sistemi olacak.

Microsoft, 10 Ocak 2023 tarihinde Windows 8.1 için son güvenlik güncellemesini yayınlayacak. Bundan sonra sistemi kullanmaya devam edebilirsiniz, ancak güvenlik risklerine karşı savunmasız kalma riskiniz var.

Ayrıca Microsoft, Windows 8.1 ile bir ilki de gerçekleştirmeyi planlıyor. Windows XP, Windows 7 ve Windows 8 ile şirketlere ücretli bir destek süresi tanıyordu. Fakat bu durum Windows 8.1 için geçerli olmayacak, çünkü hiçbir zaman iş dünyasına özel bir sürüm (Enterprise) sunulmadı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir