Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Bitcoin yüzde 70 eridi!

Bitcoin yüzde 70 eridi!

haber haber -
7 0

ABD ve AB ülkeleri başta olmak üzere artan enflasyon baskısı nedeniyle, merkez bankalarının Covid-19 döneminde uygulanan ultra gevşek para politikalarından döneceği sinyalleri ve adımları gelmesiyle beraber, riskli varlıkların lideri konumunda bulunan Bitcoin ve kripto paralar 2022 yılında satış baskısı içerisine girdi.

Covid-19 döneminde tarihte emsali görülmemiş bir şekilde oluşan bol likiditenin etkisiyle yükselen kripto paralar, o dönem neden yükseliyorsa şimdi de benzer nedenden düşüş kaydediyor.
Küresel düzeyde artan enflasyon baskısı nedeniyle merkez bankalarının varlık alımlarını sonlandırma, faiz artırımı ve bilanço küçültme hamlesi şeklinde devam eden sıkı para politikası adımlarını güçlendireceği beklentisi kripto para piyasasında etkisini gösteriyor.
Dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD’de enflasyon Fed’in varlık alımlarını sonlandırma, faiz artırım ve bilanço küçültme adımlarına rağmen 1 aylık aranın ardından yüzde 8,6 ile beklentilerin üzerinde gelmesi kripto paralar öncülüğünde riskli varlıklara satış getirdi.
Ancak analistlerden Fed’den daha güçlü sıkı para politikası adımları gelebileceği yönünde açıklamaların gelmesi sonrası yeni haftaya da satış dalgası derinleşti ve BTC tarihi zirve seviyesine göre yaklaşık yüzde 70 değer kaybıyla 21 bin dolar düzeyinin altına sarktı.
Bitcoin en son 16 Aralık 2022 tarihinde ‘Büyük Boğa Koşusu’ndan önce bu seviyenin altında işlem görmüştü.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir