Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Bosch’tan dev yatırım

Bosch’tan dev yatırım

haber haber -
10 0

Çip krizine karşı üst düzey yatırım yapan şirketlerden biri de Bosch olacak. Firmadan gelen resmi açıklamaya göre, Avrupa’daki çip pazarını genişletmek için fabrika ve araştırma merkezlerine 3 milyar dolar yatırım yapılması planlanıyor.

Bosch Teknoloji Günü 2022 etkinliğinde çip endüstrisine ilişkin yeni yatırımlara yer verildi. Şirketin son açıklamasına göre, 2026 yılına kadar 3 milyar dolarlık yatırım yapılması planlanıyor. Almanya’da iki farklı şehirde araştırma merkezi kurmayı planlayan Bosch, ayrıca Dresden’deki fabrikasına ise 3 bin metrekarelik ekleme yapacak.

Bosch, Almanya’da alacağı fonu özellikle hangi sektöre aktaracağını söylemedi, ancak otomobil pazarını hedefleyen yarı iletken çiplere yatırım yapmak istiyor gibi görünüyor. Şirket, sunum sırasında 3nm/5nm mimarisindeki yeni nesil mikroişlemciler yerine daha çok 40nm ila 200nm mimarisine değindi.

2026 yılına kadar Avrupa’ya yapılacak yatırımlar ile ilgili konuşan Bosch Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Stefan Hartung şunları dile getirdi:

Avrupa, yarı iletken endüstrisinde kendi güçlü yönlerinden yararlanabilir ve yararlanmalıdır. Hedef, Avrupa endüstrisinin özel ihtiyaçları için çip üretmek olmalıdır. Bu ise sadece nano ölçeğin alt ucundaki çipler (yeni nesil mikroişlemcilerden bahsediyor) anlamına gelmiyor.

Bosch ayrıca mikroçip destekli yeni nesil sistemler gibi inovasyonlara da para ayıracak. Özellikle otonom araçların çevreyi tarayan radar sensörlerini inceleyecek. Şirket, bu sensörlerin çok daha ucuz olması için çalışmayı planlıyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir