Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Motosiklet Fiyatları

Motosiklet Fiyatları

haber haber -
7 0

Motosiklet Fiyatları

 

Motosiklet çoğumuzun hayatının önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Ulaşım için oldukça kullanışlı olan motosikletler birçok insan için tutku halini de almış durumdadır. Bu sebeple genç yaşlı tüm motor kullanıcıları için motosiklet fiyatları da büyük bir merak konusu olmuştur. Nasıl bir motosiklet istediğiniz, motosikletten nasıl özellikler beklediğiniz motosikletin fiyatına etki edebilmektedir.

 

Son model bir motosiklet alabileceğiniz gibi daha düşük bir model ve hatta ikinci el bir model alma şansına da sahipsiniz. Ekonomik durumunuza göre kendinize uygun motosikleti seçebilirsiniz. Tabii ki trafikte kullanmak için alacağınız motosikleti iyice araştırmadan satın almamanız gerekir. Bu hem sizin için hem de diğer araç kullanıcıları için çok önemlidir.

 

 Motosiklet Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

 

Sıfır motosiklet alırken dikkat etmemiz gereken unsurların bazıları öncelikle motor gücü, gidon, aynaları ve daha sonrasında manetleri kontrol etmektir. Bunlardan sonra ise farlar, korna, ön ve arka

sinyalleri kontrol etmeniz gerekmektedir. Her şey sorunsuz ise motosikleti satın alabilirsiniz. Eğer daha önce hiç motosiklet almadıysanız, motosiklet tutkunuz yeni bir şeyse yanınızda motosikletten

anlayan birini almanızın size büyük yardımı dokunacaktır.

 

İkinci el motor alırken ise SBM (Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi) ve muayene kayıtlarını, şasi ve şasiye bağlı elemanları kontrol etmeniz gerekmektedir. Şasinin boyalı olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayın. Özellikle ikinci el motosiklet alırken normalden daha dikkatli olmanız sizin yararınıza olacaktır. İkinci el alırken motosiklet sahibinin güvenilir olup olmadığına, motosiklette herhangi bir hasar olup olmadığına iyice dikkat etmelisiniz.

 

Aynı zamanda motosiklet alırken dikkat etmeniz gereken unsurlardan bir tanesi motosikletin fiziğinize uygun olmasıdır. Boyunuza ve kilonuza göre bir motosiklet almanız trafikte hem sizin rahat

etmenizi hem de daha güvenli bir sürüş deneyimi yaşamanızı sağlar. Beğendiğiniz bir model var ise bu unsura dikkat etmelisiniz.

 

Kanuni Motosiklet Modelleri

 

Kanuni motosiklet Türkiye’nin yerli motosiklet üreticilerdendir. 50 CC’den 400 CC’ye kadar mScooter üretimlerini İstanbul Tuzla bölgesinde üretimlerini yapmaktadır. 50 cc motosikletler genellikle yeni motosikleti öğrenmek isteyen kişiler tarafından tercih edilmektedir. 50 cc motosikletlerin en belirgin özellikleri diğer CC’lere göre daha az yakıt tüketmesidir. Evde işe, işten eve seyahat eden kişiler bütçelerini düşündükleri için 50 cc Scooter tercih etmektedirler. Kanuni firmasına ait 2 adet 50 cc scooter bulunmaktadır. Nev 50 ve Trodon XS 50’dir. Bu kategoride bulunan motosikletler B sınıfı ehliyet ile kullanım yapmaktadır. Zorunlu trafik sigortası yok.

 

Scooter kullanıcıların bir diğer tercih ettikleri CC segmentlerden biride 125 cc Scooter modelleridir. 125 cc Scooter modelleri genellikle kuryeciler tercih etmektedir. Tabi sadece kuryeciler değil normal günlük hayatta da 125 cc scooterlar kullanılmaktadır. Bu kategoride bulanan scooterları A1 ehliyeti ile kullanım yapabilirsiniz. 125 cc scooterlar’da zorunlu trafik sigortası vardır. Kanuni markasına ait Mati 125, Visal 125, Resa 125 modelleri bulunmaktadır.

 

 

 Motosikletle Beraber Almanız Gerekenler

 

Kendiniz için uygun motosikleti bulup satın almak bu işin en önemli parçası, bu doğru. Ama güvenli bir şekilde trafikte motosiklet kullanmak için sadece motosiklet sahibi olmak yetersiz kalır. Bir adet

motosiklet kaskı, eğer motosikleti kullanırken yanınızda biri olacaksa onun için de almanız gerekmektedir, aynı zamanda motosiklet ceketi almanız sizin daha güvenli bir şekilde motosiklet kullanmanız için önemlidir.

 

Eğer motosiklet ceketi giymek istemiyorsanız motosikletinizi sürerken mutlaka açık renk veya fosforlu giyinmeye özen gösterin. Bu sizin diğer araç kullanıcıları tarafından kolayca fark edilmenizi sağlayacaktır. Tekerlekleri ve frenleri kontrol etmeyi unutmayın. Yola çıkmadan önce gereken her şeyi kontrol ettikten sonra yeni motosikletinizi kullanmaya hazırsınız. Scooter fiyatları için sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir