Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. NASA yayınladı

NASA yayınladı

haber haber -
12 0

NASA, Hubble teleskobunun bir sonraki modeli James Webb üzerinde uzun yıllar boyunca çalışmalarını sürdürdü. Bu yılın başında ise birkaç olumsuz koşul nedeniyle erteleme kararı alsa da teleskobu uzaya fırlatmayı başardı.

NASA, 25 Aralık’ta uzayın derinliklerine gönderdiği James Webb teleskobu tarafından çekilen renkli fotoğrafları Türkiye saati ile 17.30 da paylaşmaya başladı. Şu anda canlı yayın sürüyor.

NASA tarafından sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımda şunlar söylendi:

James Webb Uzay Teleskobu’ndan (dünyanın en büyük ve en güçlü teleskobu) alınan ilk tam renkli görüntülerin daha fazlası bugün saat 10:30 EDT’de (Türkiye saati ile 17:30’da) canlı yayınımızda paylaşılacak.

NASA’nın bugün Beyaz Saray’da düzenlediği etkinlikte ABD Başkanı Joe Biden, evrenin en eski galaksilerini gözler önüne seren ilk renkli fotoğrafı paylaştı. Şimdi ise diğer fotoğrafları canlı yayında inceliyorlar.

Paylaşılan ikinci fotoğrafta ölmekte olan bir yıldızı görmüştük. Burada ise yeni doğan yıldızları ve doğmak üzere olan yıldızların gaz bulutu halini görüyoruz. Fotoğrafları orijinal boyutları ile görüntülemek için buraya tıklayarak NASA’nın sayfasına gidebilirsiniz.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir