Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. TikTok için çember daralıyor

TikTok için çember daralıyor

haber haber -
12 0

Son yıllarda büyük bir ivmeyle dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alan TikTok, en büyük sosyal medya platformları arasında kendine yer buldu. 1 buçuk milyara yakın kullanıcı sayısıyla önemli bir kitle tarafından benimsenen platform, son dönemde eleştirilerin odağında. ABD ile gergin bir çizgide olan TikTok soruşturma altına girmek üzere.

TikTok son dönemde gizlilik ihlali şüphesiyle ABD tarafından yoğun baskı görüyor. Bir süredir süren gerilimin ardından Demokrat Başkanı Mark Warner ve Cumhuriyetçi Başkan Yardımcısı Senatör Marco Rubio, konuya el attılar.

Senato, Federal Ticaret Komisyonu’na (FTC) çağrıda bulundu. FTC Başkanı Lina Khan’a gönderilen mektupta FTC soruşturmasının derhal açılması çağrısında bulunuldu. Kısa süre içinde TikTok soruşturma altına alınabilir. Senatörler, çağrı mektubunda şu ifadelere yer verdi.

Ajansınızdan TikTok’un bariz aldatması temelinde derhal bir Bölüm 5 soruşturması başlatmasını ve bu çalışmayı ABD Adalet Bakanlığı tarafından başlatılabilecek herhangi bir ulusal güvenlik veya karşı istihbarat soruşturmasıyla koordine etmesini istiyoruz.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir