Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. eğitim
  4. »
  5. Ukrayna’da Üniversite Okumak

Ukrayna’da Üniversite Okumak

haber haber -
10 0

Ukrayna’da Üniversite Okumak

Son yıllarda Ukrayna üniversitelerinde okumak öğrenciler için en popüler seçeneklerden biri olmuştur. Çünkü Ukrayna üniversite diplomaları AB ülkeleri tarafından tanınmaktadır. Aynı zamanda bu diplomaların YÖK denkliği bulunmaktadır.

 

Ukrayna Üniversiteleri eğitim sistemi ve süresi

Eurostar Yurtdışı Eğitim ve Danışmanlık uzmanları, Ukrayna’da okumak isteyen öğrenciler için en sık sorulan soruları derledi.

Ukrayna üniversitelerinde birçok bölümde eğitim verilmektedir. Bu bölümlerdeki eğitim süreleri programa göre değişiklik gösterebilmektedir. Yurtdışında okumak isteyenler Ukrayna üniversitelerinin kaptanlık, gemi inşa ve uçak mühendisliği bölümlerini tercih ediyor. Bu bölümlerin süresi: Tıpta 6 yıl, Diş Hekimliğinde 5 yıl ve diğer bölümlerde (örn. İşletme, Mühendislik) 4 yıldır. Diğer departmanlarımızdaki ilgili danışmanlarla iletişime geçebilirsiniz.

 

Ukrayna üniversiteleri YÖK’e eşdeğer mi?

Ukrayna üniversiteleri hakkında en sık sorulan sorulardan biri Türkçe karşılığıdır, YÖK karşılığı var mı? Öğrencilerimize önerdiğimiz üniversiteler YÖK tarafından akredite edilmiş üniversitelerdir. Ancak denklik standartları öğrencinin okuduğu bölüme göre değişiklik göstermektedir. İşletme, inşaat ve ekonomi gibi alanlarda denklik almak daha kolay iken, hukuk gibi alanlarda denklik başvurusu yapıldıktan ve Türkçe YÖK rehberinde alınması gereken eksik dersleri başarıyla geçtikten sonra YÖK denkliği alınabilir. Tıp ve eczacılık gibi sektörlerde STS (Seviye Belirleme Testi) veya TUS (Tıpta Uzmanlık Testi) sınavına girebilmek ve eşdeğer niteliklere sahip olabilmek için belirli puan kriterlerinden geçilmelidir.

 

Neden Ukrayna üniversitelerini seçmelisiniz?

 

YKS korkunuzu aşın! Çünkü lise diploması ile bir Ukrayna üniversitesine gidebilir ve burada eğitim alabilirsiniz.

Artık üniversite sınavlarında başarısız olmaktan korkmanıza gerek yok. Eurostar, Ukrayna’daki herhangi bir üniversitede okumak için ihtiyacınız olan tüm desteği sağlar. Ukrayna’da üniversite eğitimi için herhangi bir sınav şartı yoktur ve taban puanlar konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Aynı zamanda bu YÖK dengi üniversitelerde eğitiminizin ilk yılını tamamladıktan sonra istediğiniz üniversiteye devam edebilecek ve ardından üniversite mezunu olmanın gururunu yaşayacaksınız.

 

Ukrayna’da alınan üniversite diplomaları hem AB’de hem de Türkiye’de tanınır! Mavi Diploma Eki bir Avrupa ülkesinde geçerlidir ve üniversite YÖK akredite listesindedir.

Ukrayna üniversiteleri Bologna sürecine dahil olduğu için kredi transfer sistemi ile başka bir üniversiteye geçiş yaptığınızda derslerinizi sayabilir, Erasmus ve Tempus gibi öğrenci değişim programlarına katılabilirsiniz. Türkiye Bologna Anlaşması’nı imzaladığı için diplomanız Türkiye’de de geçerli olacaktır. Bu nedenle YÖK, Ukrayna üniversitelerini tanır ve bu üniversitelerden alınan diplomaları eşitlemek kolaydır.

 

Ukrayna’da okuyan öğrenciler mezun olduktan sonra İngilizce ve Ukraynaca eğitimi alacakları için iletişim anlamında tam donanımlı olacaklardır.

Ortak dil olan İngilizcenin yanı sıra Rusçaya çok benzeyen Ukraynacayı öğrendiğinizde Rusya ve diğer Rusça konuşulan ülkelerde çalışmakta zorluk çekmezsiniz. Aklınıza takılan her türlü soru için Eurostar Yurtdışı Eğitim ve Danışmanlık uzmanlarına danışabilirsiniz.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir