Teknocini-Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Yemek severlere müjde; Yemek Gurmesi yayında!

Yemek severlere müjde; Yemek Gurmesi yayında!

Tekno Cini Tekno Cini -
1 0

Yemek severlere müjde; Yemek Gurmesi yayında!

Yeni nesilin en çok zorlandığı şeylerden bir tanesi, yapacak bir şey bulamamak. Bir çok aktivite arasında istedikleri şey burunlarının dibinde bile olsa, fark edilemiyor. Özellikle gidilebilecek bir çok güzel restoran & cafe bulunurken Google yorumları manipülesi yüzünden gidilen restoran damak tadına uymayabiliyor.

Restoranların özellikle yaptığı şeylerden birisi, İnstagram’da viral olmaya çalışmaları. Asıl işlevi yemek sunmak olan restoranlar sırf bu işie odaklanıyor. Yaptıkları videolar viral olduktan sonra fiyatlara direkt olarak yansıyor. Peki bu restoranların yorumlarına ve puanlarına güveniyor musunuz?

İşte Genç Girişimci Baran Arda, bu noktada bizlere yeni projesini sunuyor. 2022 Ekim ayında başlayan projesi ile restoranları, cafeleri ve yemek zincirlerini birebir giderek puanlıyor, yorumluyor. Halka açık puan verilebilen ve herkesin yorum yaptığı sistemlerin tersine, tek bir kişi tarafından değerlendirilen restoranların puanı çok daha gerçekçi oluyor ve asla manipule edilemiyor.

Yemek Gurmesi kimdir?

Yemek Gurmesi, Fransızca “gurman”’dan türemiştir. Gurman “lezzeti keşfetmiş, damak tadı güvenilir kişi” demektir. Yemek Gurmesi de tüm lezzetleri keşfederek bunları puanlama usülü ile sizler için puanlıyor.

Şuan için site üzerinden yapılan puanlamalar sadece Ünlü Girişimci Baran Arda tarafından yapılsa bile, bunun sonradan değişeceği ve damak zevki kanıtlanmış kişilerin yazar olarak eklenerek yorum yapabileceği bilgisi verildi. Yemek Gurmesi, gideceği restoran veyahut cafe hakkında tarafsız şekilde yorum okumak isteyen kişiler için özel olarak yapılmış bir blog.

Yemek Gurmesi neye göre puan verir?

Yemek Gurmesi sisteminde puanlar tüm değişkenlere göre veriliyor. Yemekte kullanılan malzemelerin kalitesinden restoranın hijyenine, ortamın ambiyansına ve hatta ulaşım konusundaki değişkenler bile son puanı etkiliyor.

Bununla beraber, kalite / fiyat oranı ile ulaşım kategorisi aynı derecede etki etmiyor. Kategorilerin önemine göre sabit bir etkisi mevcut. Bu sayede restoranların toplam puanına göre değerlendirip sıralanabiliyor.

Yemek Gurmesi Baran Arda kimdir?

Baran Arda, 1997 yılında İstanbul’da doğdu. Boğa burcu olmasının etkisi ile beraber yemeklere düşkünlüğü ile bilinen genç girişimci, aynı zamanda bir Bilgisayar Mühendisi.

Yemek Gurmesi sitesinde projesi hakkında bahsederken; “Arkadaşlarım ve ailem sürekli olarak gidilecek yerleri bana danışıyordu, ben de yediğim yerlerde özellikle dikkat ederek Google yorumları ve ekşi sözlük yorumları yapıyordum. Baktım artık yeterli gelmedi, bu siteyi oluşturarak hem insanlara hem de çevremdekilere öneriler sunmaya başladım.” diye yazmış.

Baran Arda’nın bunun yanı sıra bir çok projesi bulunuyor. Genç girişimci aynı zamanda İstanbul Web Tasarım şirketi ile müşterilerine dijital hizmetler sunuyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir