Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. RTX 4090 için yeni rapor

RTX 4090 için yeni rapor

haber haber -
8 0

RTX 3000 serisiyle tanışalı pek fazla olmasa da Nvidia, aceleci davranarak bizi üçüncü RTX nesliyle tanıştırmak istiyor. RTX 2000 ve RTX 3000 serilerinin tanıtımları arasında hatrı sayılır bir zaman farkı vardı. Bu kez işleri hızlandıran şirketin yeni canavarı RTX 4090 için bir rapor daha yayınlandı. Bu raporda verilen bilgiler, kartın daha önce sandığımızdan da güçlü olacağını ortaya koyuyor.

Performansı itibariyle pazarın en güçlü olması beklenen kartın CUDA sayısını daha önce 16.118 olarak öğrenmiştik. Ancak güvenilir analist kopite7kimi’den gelen yeni rapor, bu sayının 16.384 olarak yeniden belirlendiğini bildiriyor. Bu da RTX 4090’ın, olacağını sandığımızdan daha güçlü olacağının işareti. Ayrıca 24GB VRAM ve 384 bit veri yolu taşıyacak olan kart, serinin diğer modellerinin aksine GDDR6X teknolojisini kullanacak.AMD tarafında da RTX-40 serisine bir cevap geliştiriliyor. AMD’nin yeni RDNA 3 ekran kartlarının ekim ayında tanıtılacağını destekleyen pek çok rapor var. Eğer bu doğruysa, Nvidia da bu tarihten uzak kalmadan bir lansman gerçekleştirecektir. Hatta AMD’nin lansman tarihini yakın zamanda duyuracağı söylendiği için, dolaylı yoldan Nvidia’nın lansmanıyla ilgili de bilgi sahibi olabiliriz.

Nvidia tarafında RTX-40 ve AMD tarafında RDNA 3 ekran kartlarının yavaş yavaş gelmesiyle bir başka endişe daha doğuyor. Epey yüksek fiyatlardan satılan bu kartların güç gereksinimleri gitgide artıyor. Artık RTX 3090’ın bile güç gereksinimi o kadar arttı ki bilgisayarınızın tükettiği elektrik, ay başında faturanızda belirgin bir şekilde kendini gösteriyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir