Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Reklam: News Tanıtım

Tekno Cini – Teknocini.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. eğitim
  4. »
  5. Yurt Dışı Eğitiminde Ukrayna‘yı Tercih Edebilirsiniz

Yurt Dışı Eğitiminde Ukrayna‘yı Tercih Edebilirsiniz

haber haber -
10 0

Yurt Dışı Eğitiminde Ukrayna‘yı Tercih Edebilirsiniz

Ukrayna jeopolitik durumuyla Avrupa ‘da önemli konuma sahip bir ülkedir. Doğu Avrupa ülkesi olarak Avrupa’da yer alan bu ülke öğrencilere sunduğu imkanlarıyla dikkat çeker. Üniversiteye başlayacak öğrencilerin ukrayna da okumak istemesi hayallerine bir adım yaklaşmasını sağlayabilir. Ukrayna’da yer alan üniversiteler arasında; Kiev Üniversitesi, Müzik Akademisi, Odessa Milli Mechnikov Üniversitesi bulunur. Bu üniversitelerde bulunan bölümleri üniversite eğitimi almak adına değerlendirebilirsiniz.

Odessa Milli Mechnikov Üniversitesi

Öğrencilerin ukrayna da okumak için en çok tercih ettiği üniversitelerden bir Odessa Milli Mechnikov Üniversitesidir. Üniversite bünyesinde mevcut olan fakülteler aşağıda sıralanır.

Fakülteleri

  • Biyoloji Fakültesi
  • Jeoloji ve Coğrafya Fakültesi
  • Ekonomi ve Hukuk Fakültesi
  • Tarih Fakültesi
  • Romans ve Alman Filoloji Fakültesi
  • Fizik Fakültesi
  • Filoloji Fakültesi
  • Kimya Fakültesi
  • Matematik, Ekonomi ve Mekanik Fakültesi
  • Sosyal Bilimler Fakültesi
  • Diploma Sonrası Eğitim Fakültesi

Bu fakültelerden herhangi birini seçerek istediğiniz meslek üzerine üniversite eğitimi alabilirsiniz. Eurostar yurtdışı eğitim internet sitesin üzerinden Ukrayna’daki bu üniversite de dahil olmak üzere birçok üniversite için kapsamlı bilgi alabilirsiniz.

Ukrayna ‘da Üniversite Bölümlerine Alım Sınavsız mı?

Avrupa’da da birçok ülke gibi Ukrayna da merkezi sınav olmadan Türk vatandaşlarını istediği bölümlere yerleştirir. Diğer Avrupa ülkelerine nazaran daha ekonomik olması dolayısıyla şimdilerde öğrenciler için Ukrayna’da okumak harika bir fırsattır. Unutulmamalıdır ki doğru eğitim hayatı şekillendirir. Sınavsız bir şekilde üniversiteye girme imkânı sunan ukrayna da okumak size birçok avantaj sağlayabilir. Üniversiteyi Avrupa’da okuyup sonrasında aynı ülkede yüksek lisans yaparak kariyer basamaklarını tırmanabilirsiniz. Yut dışında eğitim almak Türk öğrenciler için özellikle yabancı dil geliştirme konusunda artı sağlar. Alınan diplomalarda YÖK tarafından denklik kabul edilir. Herhangi bir Avrupa ülkesinde masraflar fazla olabilirken Ukrayna’da uygun fiyatlara eğitim görebilirsiniz. Sınavsız yurt dışı eğitim imkanları ve fiyatlar hakkında detaylı bilgi almak için Eurostar yurtdışı eğitim internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Eurostar Yurtdışı Eğitim Katip Mustafa Çelebi Mahallesi İstiklal Caddesi No: 49/5 (Mavi Han)

Taksim – Beyoğlu / İstanbul Tel: 0(212) 244 66 00

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir